I samband med försäljningen av din bostad kan din fastighetsmäklare ta hand om det allra mesta kring affären åt dig. Så länge som du betalar ett normalt mäklararvode kan du få hjälp med det mesta. Du kan även betala lite extra om du vill få tillgång till en tillfällig möblering av din bostad eller andra extratjänster. Därför bör du fundera kring exakt vad du vill ha hjälp med och sedan diskutera ditt behov med någon av de lokala mäklarna i ditt område.

Om du vill utföra vissa av fastighetsmäklarens ordinarie uppgift på egen hand går naturligtvis även detta bra. Du kan i sådana fall räkna med att kunna förhandla ner arvodet lite grann. Men det är viktigt att du tar upp detta med din mäklare på Södermalm och diskuterar igenom behovet och dina förväntningar. Först då kan ni komma fram till en lösning och ett upplägg som bägge parter är helt nöjda med.

Ta reda på vilka mäklare på Södermalm som kan hjälpa dig och deras mäklararvoden

Det första steget i processen att sälja din bostad är att göra lite inledande efterforskningar. Här behöver du bland annat ta reda på vilka mäklare på Södermalm som kan hjälpa dig med affären. I samma veva bör du även undersöka vilka mäklararvoden de olika aktörerna tar för sina tjänster. Vid behov kan du även försöka förhandla fram ett för dig förmånligt arvode. Detta gäller åtminstone om du är en någorlunda skicklig förhandlare och har en lukrativ bostad att lägga ut till försäljning.

Mycket ingår faktiskt i ett helt normalt mäklararvode

När du har valt en fastighetsmäklare kommer denne att samla in information om din bostad. Detta gör han eller hon via ett flertal olika källor. Kunskap är nämligen makt och ju mer information om bostaden mäklaren kan samla in desto bättre. Både för denne och för dig samt för de framtida spekulanterna. Denna tjänst får du genom att bara betala ett normalt mäklararvode till någon av stadens mäklarbyråer.

För att få ut mesta möjliga av din bostadsaffär bör du dock:

  • jämföra mäklararvoden från flera aktörer
  • kontakta olika mäklare på Södermalm för att diskutera ditt behov
  • sålla agnarna från vetet, förhandla och välja ut någon av mäklarna att jobba med.
Ett normalt mäklararvode ger dig tillgång till bra mäklare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *