De underliggande anledningarna till att företag besöker en jämförelsesajt som A5.nu är flera och varierar från fall till fall. Allesammans har dock en sak gemensamt: de driver företag och vill kunna jämföra lån för att finansiera sina verksamheter. Nedan belyser vi tre av de vanligaste skälen till att företagare vill kunna göra en jämförelse av lån och andra finansieringslösningar.

3 anledningar att göra en jämförelse av lån

Jämförelsesajten A5.nu gör det möjligt för svenska företag att jämföra lån på ett enkelt och smidigt sätt. Via sajten kan du göra en jämförelse av företagslån från flera olika långivare. Men i vilken situation skulle detta kunna vara aktuellt för dig och ditt företag, kanske du undrar? Det finns många anledningar att göra en sådan jämförelse, till exempel för att du vill:

  • Flytta företaget till en större lokal. Växer ditt företag så det knakar och börjar den nuvarande lokalen kännas alltför trång? Då kan det vara läge att expandera och flytta företaget till en lokal som är större och bättre. Men bara för att affärerna går så pass bra att det är dags för expansion är det inte säkert att du har de pengar som krävs på företagskontot. Då kan du behöva ta ett lån för att finansiera flytten till den nya och större lokalen samt de overheadkostnader som uppstår.
  • Köpa in utrustning till företaget. Det är väldigt vanligt att företag lånar pengar för att köpa in utrustning av alla de slag. Till exempel kan du behöva finansiering för att kunna köpa in vissa maskiner, IT-utrustning och andra verktyg som krävs. Det är dock viktigt att skilja det verkliga behovet från vad som skulle vara trevligt att ha. För finansieringen och inköpen påverkar i slutändan den nedersta raden i resultaträkningen.
  • Beställa fler lagervaror. Lagervaror är ofta en av de största utgifterna som ett företag har. Men precis som fallet är med inköp av maskiner behöver du möta den efterfrågan som finns på att fylla på lagret med nya varor att sälja. Detta kan dock vara svårt att göra när du behöver köpa in en större mängd lagervaror och avkastningen på investeringen ligger lite längre fram i tiden. Därför kan du behöva lösa finansiering för att kunna göra denna typ av inköp till ditt företag.
Företagare jämför diverse lån

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *