Att starta ett nytt företag innebär ofta att man måste köpa många nya saker vilket såklart gör avtryck på miljön på ett eller annat vis. Det finns också andra faktorer som kan påverka miljön, så som hur många utskrifter man gör och hur många resor man kommer att behöva göra.

För att ditt företag ska bli så miljösmart som möjligt finns flera saker att göra, alltifrån att köpa begagnade kontorsmöbler istället för nya, till att ha digitala möten istället för fysiska.

Se över förbrukningen

Något som är bra att fundera på redan under uppstarten är hur mycket förbrukningsmaterial man kommer att använda i sitt företag. I samband med det ska man givetvis också fundera på vad man kan göra för att hålla nere förbrukningen.

Behöver du verkligen skiva ut papper varje dag eller går det kanske att lösa på något annat sätt? Till exempel är det otroligt enkelt att skicka både fakturor och offerter via mail istället för post vilket sparar in på förbrukningsmaterial men också en del på transporter. Se över alla möjligheter för att förbruka så lite som möjligt.

Bli digital

Involverar ditt arbete möten med andra som finns utanför den egna staden skulle det kunna innebära en hel del resande. Och visst är det miljösmart på ett sätt att ta tåget istället för att flyga eller ta bilen men i vissa fall kanske det går att undvika det helt och hållet.

Se över möjligheten att hålla möten och annat via videosamtal eller vanliga telefonsamtal. Det sparar inte bara på miljön utan också på din tid, som du istället kan lägga på viktigare saker.

Köp begagnade kontorsmöbler

Nästan oavsett vilken typ av företag man driver så behöver man kontorsmöbler. Jobb framför datorn är nästintill oundvikligt och därför är det viktigt med rätt typ av stolar och bord. Kanske behövs även låsbara hurtsar och annat och dessa produkter är ofta väldigt dyra (och onödiga) att köpa nya.

Satsa istället på begagnade kontorsmöbler så gör du både miljön och plånboken en tjänst. Dessa finns att hitta både hos företag som säljer just begagnade kontorsmöbler men också via olika annonssidor på nätet. Se till att hålla utkik i tid så finns chansen att återbruka riktigt fina, och framförallt ergonomiska arbetsmöbler.

3 miljösmarta saker att göra när du startar företag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *