Den klassiska utformningen av ett kontorshotell innebär att företagaren får ett kontor i en större byggnad och sedan får möjlighet att utnyttja kök, toalett och viss service. En bild som nu börjar ändras med allt större fokus på co-working

I grunden har det traditionella kontorshotellet samma funktion som dagens co-work kontorshotell. En arbetsplats att jobba på och samtidigt få del av gemensamma ytor så som toaletter, fikarum och så vidare. Men co-work är så mycket mer och möter på ett sätt framtidens företagare. Ett av de företag som etablerat co-work platser på flera platser i Sverige är Hive. Företagsnamnet är engelska ordet för bikupa och det är just detta som speglar co-work alternativet och som skiljer mot det klassiska kontorshotellet. Man delar inte enbart gemensamma utrymmen utan skapar en kreativ miljö för företag att kunna växa. Detta både genom det egna arbetet, nätverk och inspirerande möten.

Flexibelt både gällande arbete och evenemang

Vilken miljö som är bäst och som därmed ger mest arbetsro och kreativitet kan variera kraftigt mellan olika personer. En del vill sitta i ett litet kontor som är helt tyst medan andra trivs i öppna ytor där det rör sig människor. Samtidigt kan det finnas en vilja av att kunna variera sig både över en dag och över en månad.
Här har framtidens kontorshotell en fördel då man generellt erbjuder ett flertal olika arbetsytor och platser att hyra in sig på. Samtidigt är det många som inte behöver en kontorsplats varje dag. Att då behöva betala fullt för ett eget kontor är onödigt dyrt. Det blir helt enkelt billigare i längden att enbart betala för en plats i ett öppet kontorslandskap och komma de dagar man behöver någonstans att sitta, skriva ut eller bygga nätverk. De flesta företag inom denna bransch erbjuder även föreläsningssalar och mötesrum som företagarna kan utnyttja både för egna möten och för att hålla event för gäster.

Om coworking och öppna evenemang

Ännu en punkt som skiljer denna nya variant av kontorshotell mot de ”klassiska” är att många erbjuder regelbundna event för sina medlemmar. Det kan vara allt från ölprovning och spelkvällar till träning tillsammans. Ett sätt att umgås utanför företagsramen och samtidigt ett sätt att skapa tydligare nätverk. För många är det en väg in till samarbeten som de annars aldrig hade fått. Se vidare om coworking i Göteborg.

Coworking – Framtidens kontorshotell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *