Är det dags att fylla på kontorets lager med pennor med tryck på? Har ni inte redan tänkt på att värna om miljön även när det kommer till val av pennor så kan det vara hög tid att tänka på det nu. De tre grundläggande faktorerna är:

Tillverkningsland för pennor

Om vi nu befinner oss i Sverige så kan det vara bättre för miljön att välja pennor med tryck som är tillverkade i Sverige eller i något närliggande land. Varför? Därför att transporterna hålls nere och på så sätt avgaser från till exempel lastbilar eller flyg. Det kan även vara så att produktioner som ligger i Europa har strängare krav på sig att produktionen går till på ett hållbart sätt.

Material i reklampennor

Man kan även göra ett aktivt val att välja pennor med tryck på som är bättre ur ett miljöperspektiv. Några material som är bättre för miljön är de som är gjorda av återvunnet material eller de som går att återvinna.

  • Återvunnet material från till exempel rPET och papper
  • Bambu – går att återvinna
  • Organisk bioplast

Refill

Pennor med tryck som går att återanvända gång på gång (till dess att de återvinns) är även det en viktig del i att göra ett smart val för miljön. Det betyder att pennorna ska gå att antingen fylla på med stift eller att den refill som sitter i har många meters skrift så att den går att använda länge.

Bra att veta om pennor med tryck

Pennor med tryck som används i marknadsföringssyfte som reklam byter ägare flera gånger under sin livstid. Bara en sådan sak är bra för miljön då det är en reklamprodukt som faktiskt används och inte hamnar soporna direkt efter att mötet, mässan eller eventet avslutats. Det är något som de allra flesta tenderar att ta med sig hem och som man sen kommer att ha användning av. Det är även en sådan sak som man kan ge bort om någon är i behov av en penna på nästa möte eller anteckningsstund.

Innan beställningen görs kan det även vara bra att tänka på att beställa några olika typer av pennor eftersom chansen att man hittar en penna som faller en själv i smaken blir större. På så kan minskar risken för att pennor ligger oanvända.

Pennor med tryck – tänk på miljön

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *