När du överväger att skaffa en ny bil är förmodligen det första alternativ du tänker på att köpa bilen. Detta gäller alldeles oavsett om du har tänkt införskaffa en ny bil eller en begagnad sådan. Det finns dock ytterligare ett alternativ: att leasa fordonet. Här berättar vi hur Peugeot privatleasing i Örebro fungerar.

Men innan vi går in på det kanske du undrar varför du överhuvudtaget bör överväga att leasa din nästa bil? Faktum är att du med hjälp av leasing kan få nöjet att köra en ny bil till exempel vartannat år, och detta med månatliga betalningar som är relativt snälla mot plånboken. Som grädde på moset behöver du inte heller oroa dig för bilens värdeminskning och andrahandsvärde. Med det sagt är dock reglerna kring Peugeot privatleasing i Örebro, och leasing av privatbilar överlag, ganska strikta. Det är därför viktigt att du är införstådd med hur det hela fungerar.

Privatleasing förklarat på ett lättbegripligt sätt

Att leasa en bil kan i mångt och mycket liknas vid att man hyr bilen i fråga på lite längre sikt. Du betalar en fast månatlig avgift för att få tillgång till bilen under den överenskomna tidsperioden. I detta avtal framgår även hur många mil du tillåts köra bilen.

Om du är intresserad av Peugeot privatleasing i Örebro snarare än att köpa dig en ny bil fungerar det ungefär så här:

  • Du tecknar ett leasingavtal som generellt sett löper över 2 till 5 års tid.
  • Det företag som leasar dig bilen utför en sedvanlig kreditkontroll.
  • Ofta behöver du betala uppemot tre månaders leasingavgifter som deposition.
  • Under avtalstiden äger du aldrig fordonet utan det ska när avtalet löpt ut lämnas tillbaka till leasingfirman.
  • Ibland kan du även teckna ett servicepaket som innefattar den regelbundna servicen av bilen.
  • Du behöver förhålla dig till det som har avtalats kring antalet mil som får köras och liknande.

Få prisuppgift på Peugeot privatleasing i Örebro

För att få en uppgift om vad det kostar att skaffa en Peugeot genom privatleasing i Örebro bör du kontakta ett företag som ägnar sig åt denna typ av leasing. Generellt sett är det dock billigare att leasa en bil än att köpa en ny, sett ur ett långsiktigt perspektiv.

Så fungerar Peugeot privatleasing i Örebro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *