Sträckfilm är det perfekta valet om du behöver förpacka varor på ett säkert men ekonomiskt sätt, både för frakt och för förvaring. Här berättar vi mer om vad sträckfilm är och hur du kan använda det.

Sträckfilm är ett slags plastfolie som utmärker sig för att vara extra hållbart och elastiskt. Den tillverkas i många olika tjocklekar och storlekar, och används för att förpacka många olika typer av föremål, allt från höbalar till varor som ska staplas och förvaras på ett lager. Utvecklingen går framåt och sträckfilmen blir mer och mer hållbar och smidig att använda. Det senaste är sträckfilm med nanoteknik. 

Användningsområden

När du ska frakta föremål är det viktigt att de är ordentligt förpackade så att de skyddas mot eventuella skador vid frakten. Ett effektivt sätt att skydda varorna på är att använda sträckfilm. Men kanske behöver du inte frakta varorna, utan ska bara förvara dem på ett lager? Även i dessa fall är det bra att förpacka dem i sträckfilm. På så vis undviker du att de utsätts för fukt eller damm eller annan yttre påverkan, och försäkrar dig om att varor som ska säljas håller sig i fint skick innan de plockas ut i affären.

Att använda olika typer av sträckfilm

Som hörs på namnet, bör du se till att sträcka ut sträckfilmen ordentligt kring det föremål du vill förpacka. Sträckfilmen kommer sedan att sluta tätt kring föremålet. Hur du använder sträckfilmen beror mycket på hur stor det föremål du behöver förpacka är. Det finns handsträckfilm och maskinsträckfilm. Handsträckfilm är främst för mindre varor, och du applicerar den manuellt. Maskinsträckfilmer är främst för större varor, och appliceras med hjälp av en maskin. Om du ska förpacka matvaror eller andra föremål som behöver ventilering, kan du använda en sträckfilm med hål för ventilering. Utöver dessa typer av sträckfilm finns det även fibersträckfilm, som är extra hållbar men också extra lätt. Denna finns att köpa både som handsträckfilm och som maskinsträckfilm.

Du kan alltid höra av dig till en återförsäljare av sträckfilm och berätta vad du behöver använda den till, så kan de hjälpa dig hitta den sträckfilm som passar bäst för ditt ändamål, och så får du en sträckfilm med den tjocklek, styrka och ventilering som du behöver. Om du har ett kontinuerligt behov av att använda sträckfilm i din verksamhet kan du investera i en sträckfilmsmaskin.

Sträckfilm – för säkrare frakt och förvaring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *