När du ska köpa cykelställ för användning av flera olika personer, d.v.s. för annat än privat bruk, finns det vissa saker som du bör ha i åtanke. Det är nämligen inte bara att köpa in första bästa ställ för cyklar och helt enkelt hoppas på det bästa. Precis som parkeringsmöjligheter för bilar och andra fordon bör vara planerade är det viktigt att detsamma även gäller för cyklar av olika slag. Läs vidare så berättar vi mer!

Så kan du köpa cykelställ för annat än privat bruk på ett smart sätt

Vill er BRF köpa cykelställ med snabb leverans? I sådana fall kan ni läsa mer om möjligheterna att göra detta på länken. Men det är som sagt inte bara att införskaffa det första alternativet som ni hittar. Istället är det viktigt att planera inköpet för att maximera nyttan av stället. Därför bör du:

  • Identifiera behovet och den nuvarande situationen. Det första du bör göra innan du bestämmer dig för att köpa ett helt nytt cykelställ är att identifiera den nuvarande situationen. Finns det ett behov för ytterligare ställ för cyklar? Ett tydligt tecken på att så är fallet är att cyklar står fastsurrade vid allt från träd och räcken till lyktstolpar m.m.
  • Fundera över vilken typ av ställ som lämpar sig bäst. Innan du skrider till verket är det också viktigt att du tar dig en funderare kring vilken typ av ställ som passar bäst. Idag finns det allt från fristående cykelställ till de som är väggmonterade eller platsgjutna. Det finns även cykelpollare och flera andra varianter att välja bland.
  • Gör stället synligt och lättillgängligt. När ni sedan har köpt in det nya cykelstället och ska börja använda detta är det också viktigt att tänka till. Ni bör bland annat göra stället synligt och se till att det är lättillgängligt. För om cyklisterna inte hittar stället kommer de helt enkelt inte att använda det. Därför bör det gärna vara beläget i närheten till en butik eller liknande som är välbesökt. Stället får även gärna vara målat i en tydlig färg, som till exempel orange.
Tänk på detta när du ska köpa cykelställ för allmän användning