Över hela Skåne-regionen finns det ett stort utbud av målarfirmor och enskilda målare. Det är viktigt att du läser på ordentligt innan du skriver på avtal med en målare och en informerad kund gynnar alltid båda parter! I den här artikeln ger vid dig tips så du får rätt förutsättningar för ett lyckat målarbete.

Måla själv eller anlita en målare i Skåne? 

De flesta målarprojekt är omfattande arbeten somt kräver mycket tid, att måla blir ofta ett större projekt än man tänkt sig. Med en professionell målare i Skåne så kan du vara säker på att de inte slarvar med grundarbetet, de vet vilka färgtyper som lämpar sig för just ditt projekt och de använder ordentliga skrapor och penslar och rollers av hög kvalitet för att slutresultatet ska bli perfekt. De har dessutom tillgång till byggnadsställningar för högre hus.
Det kan vara fysiskt mycket krävande att måla om ett hus och det sliter på kroppen eftersom man ofta står i obekväma arbetsställningar, detta slipper du om du väljer en professionell målarfirma i Skåne.

Låt företagen konkurrera om dina pengar 

Eftersom utbudet på målare i Skåne är så stort så ska du alltid beställa in offert från flera olika målarfirmor och jämföra priser och villkor. Att välja första bästa målare kan innebära att du anlitar en onödigt dyr målare eller någon som saknar den kompetens du behöver. Be alltid om ett detaljerat kostnadsförslag där alla olika delmoment är specificerade och även materialkostnader. En seriös skånsk målarfirma bör också ha en rad olika certifieringar för till exempel våtrumsmålning i badrum och referenser från tidigare kunder. Tveka inte att kontakta tidigare kunder och fråga om de är nöjda med utfört arbete eller om några problem uppstått.

Hur vet jag om min skånska målare betalar skatt? 

Man ska aldrig använda sig av svart arbetskraft när man målar om eller renoverar sin bostad i Skåne även om det vid en första anblick kan verka billigare. Det kan nämligen bli dyrare på lång sikt och det är förenat med risker. Det är ett skattebrott att låta något arbeta svart eftersom skatt och sociala avgifter inte betalas. Det kan även hända en olycka på jobbet och du har ingen garanti om du skulle vara missnöjd efter att arbetet är slutfört.  Fråga därför alltid om måleriet har F-skattsedel och se efter som organisationsnumret finns med på offerter och fakturor.

Vad ska man tänka på när man väljer en målarfirma i Skåne?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *