Ska du anlita ett företag att städa din bostad eller ditt företag? Då bör du till att börja med kunna sätta fingret på ditt behov och veta vad du behöver ha hjälp med. Det underlättar nämligen om du på förhand vet vad du vill få ut av din städhjälp. Detta är det första steget i processen att anlita en städfirma. För att du ska kunna göra ett bra val bör du dock fortsätta läsa vidare och ta del av våra råd!

Så väljer du rätt städfirma för ditt behov

När du ska sålla agnarna från vetet och välja en leverantör av städtjänster bör du:

  • Veta vad är ute efter. Som med allt annat behöver du känna till ditt behov innan du beställer städhjälp. Vilket resultat förväntar du dig och vad vill du uppnå med städningen?
  • Ta reda på vem som tillhandahåller städprodukterna. Ska du eller din städfirma tillhandahålla städprodukter åt städarna? I de allra flesta fall tar din leverantör av städtjänster hand om detta. Men kontrollera gärna saken för säkerhets skull.
  • Känna till kostnaden för tjänsten. Det är viktigt att du vet hur mycket städningen kommer att kosta. Du bör även ha stenkoll på vad du faktiskt betalar för och vilka tjänster som inte ingår. Kostnaden beror bland annat på vilka städtjänster som ska utföras samt storleken på den yta som ska städas.
  • Ta in offerter från mer än en städfirma. Du bör jämföra flera olika städfirmor innan du bestämmer dig för en enskild leverantör. Så ta gärna in ett antal offerter att ta ställning till.
  • Ge städarna all information som behövs. Det kan vara fördelaktigt för städarna att veta huruvida det finns husdjur eller liknande i fastigheten. Förse även städarna med eventuell övrig information som kan vara bra att känna till.
  • Kontrollera om du behöver finnas på plats. I de allra flesta fall behöver du inte befinna dig i fastigheten när den städas. För säkerhets skull bör du dock kontrollera hur det ligger till i ditt specifika fall.
  • Inte städa innan städarna kommer. Det finns ingen anledning för dig att städa innan personalen från din städfirma anländer. I och för sig ligger det i människans natur att inte framstå som slarvig men i slutändan är det städarnas jobb att städa.
Anlita rätt städfirma – följ våra enkla råd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *