Skärmväggar är en populär produktkategori som har många olika användningsområden. De används förstås främst som rumsavdelare men kan även fylla andra funktioner. Just det faktum att de är väldigt praktiska och mångfacetterade har gjort dem till en vanlig syn i såväl större som mindre rumsytor. Här tänkte vi kika närmare på ett antal av de mest betydande fördelarna med dessa skärmar!

Fördelarna med att använda skärmväggar för att skärma av

Du kan skärma av med skärmväggar av flera olika skäl. Några av fördelarna med att göra detta är att du på detta sätt kan:

  • Isolera en rumsyta. Med en skärmvägg kan du isolera en yta i ett rum och skärma av ytan från resten av rummet. Portabla rumsavdelare är utmärkta att använda om du till exempel har ett större rum som används som såväl vardagsrum som kök. Detsamma gäller om ditt sovrum och vardagsrum egentligen är ett och samma rum. Dessutom kan du skärma av en mindre yta att använda vid omklädning.
  • Dela upp rummet i flera mindre delar. På samma sätt som ovan kan du också använda skärmväggar för att dela upp ett rum. Detta kan till exempel vara användbart om du vill skapa en yta för ett hemmakontor i ditt vardagsrum. Genom att dela upp rummet i mindre ytor kan du öronmärka de olika ytorna för deras respektive användningsområden.
  • Flytta omkring skärmväggarna. Ett alternativ till att använda portabla rumsavdelare är att sätta upp en innervägg. En sådan är dock permanent medan skärmväggar är portabla och kan flyttas omkring. De flesta skärmar är dessutom ganska lätta och därmed enkla att flytta. Detta är användbart om du känner dig osäker på hur du vill göra en rumsindelning. Du kan då flytta omkring skärmarna och känna efter vad du tycker fungerar och inte.
  • Ett kostnadseffektivt sätt att förändra en yta. Om du vill sätta in en innervägg behöver du antingen bygga den själv eller anlita byggare som gör jobbet åt dig. Men rumsavdelare kan du köpa till ett billigare pris – de kostar ofta inte mer än ett par tusen kronor styck. Det gör detta alternativ till ett väldigt kostnadseffektivt sådant!
Skärmväggar som rumsavdelare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *