Går flyttlasset till, från eller inom Landskrona? En fråga att ta ställning till är om en flyttfirma ska få genomföra jobbet eller om det ska genomföras på egen hand. Vad är fördelarna/nackdelarna med de olika alternativen?

Flytta med flyttfirma – Jämför flera alternativ i Landskrona

Fördelar

 • Bekvämt
  Det finns flyttfirmor som erbjuder hjälp/service under hela flyttprocessen. De kan därmed packa, montera ner möbler, flytta, magasinera och plocka upp. De allra flesta privatpersoner väljer däremot enbart att köpa in hjälp för bärandet av möbler och lådor samt transport till nya adressen. Oavsett är det extremt bekvämt.
 • Kompetens och säkerhet
  Flyttfirmorna har den kompetens som krävs för att en flytt ska ske smidigt. Med verktyg, erfarenhet och hjälpmedel kan allt från dyra skinnsoffor till konst flyttas med säkerhet.

Nackdelar

 • Priset
  Även om RUT-avdraget kan användas så blir det betydligt dyrare än att hyra ett släp och genomföra flytten själv.

Kom ihåg att…

En välplanerad flytt blir ofta betydligt billigare än om allt ska ”lösas i sista sekund”. Det gäller även i val av flyttfirma. Kontakta flera företag i Landskrona som kan erbjuda denna tjänst och beskriv utförligt vad som förväntas. De kan sedan ge en offert varpå dessa kan jämföras. Men kontrollera företaget innan det anlitas – välj inte bara den billigaste flyttfirman i Landskrona som hittas.

 • Har de F-skatt?
 • Finns de med på ”Svarta listan” som Råd & Rön uppdaterar regelbundet?
 • Har du goda referenser?

Utföra jobbet själv – Fråga släkt och vänner

Alternativet mot att köpa in hjälp är att genomföra flytten med släkt och vänner.

Fördelar

 • Billigare
  Den största fördelen med att genomföra flytten själv, istället för att anlita flyttfirma, är att priset hålls nere. De som ändå vill ha viss hjälp kan packa och köra lådor och sedan köpa in hjälp enbart för de allra tyngsta sakerna så som soffa, piano, middagsbord osv.
 • Trevligare
  Att flytta behöver inte vara jobbigt, tungt och tråkigt. Allt blir vad man gör det till – så det kan lika gärna vara ett trevligt sätt att umgås. Det viktiga är bjuda in många så att arbetsbördan blir lätt och att vännerna hinner ta pauser och ta en kaffe tillsammans.

Nackdelar

 • Skador på vänner och egendom
  Att vara en bidragande orsak till en längre sjukskrivning är knappast något som någon vill vara med om. En flytt innefattar både tunga lyft, sneda lyft och ansträngning under lång tid. En fråga att ta ställning till är även vad som händer om en vän skulle tappa något av värde under flytten.
Ta hjälp från flyttfirma i Landskrona – eller utföra jobbet själv?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *