Platelet rich plasma, det går att utför PRP i Göteborg för både hud och hår. PRP har god effekt mot ett flertal olika skönhetsfläckar så som acneärr, rynkor och pigmentfläckar. För att vårda håret kan PRP injiceras i hårbotten och förhindra håravfall, eller boosta nyligen transplanterat hår. Metoden har många namn på kliniker runtom i världen, och ett vanligt smeknamn är Draculametoden. Varför? Jo, för att PRP faktiskt baseras på ett litet uttag av klientens eget blod. Det är den proteinrika plasman som man vill komma åt, och detta är den aktiva komponenten i behandlingen. Även om det kan låta lite mustigt att injicera sitt eget blod för att pigga upp hud och hår så är detta en väldigt naturlig behandling utan kemikalier.

Så går en behandling med PRP till

Vid behandlingstillfället tas några provrör med blod från klienten. Dessa centrifugeras så att blodplasman skiljs ut och sedan kan återinjiceras. Beroende på vad som behandlas så kan en lokalbedövning med t.ex. bedövningssalva vara aktuellt för att klienten ska kunna slappna av ordentligt och slippa uppleva obehag, detta gäller i synnerhet områden med tunn hud såsom händer, dekolletage och ansikte. Hela PRP-behandlingen tar omkring 45 minuter och resultaten visar sig snabbt. Däremot är resultatet inte permanent, och påverkas bl.a. av hormoner, övriga mediciner och livsstilen hos klienten.

Tre saker att känna till om PRP i Göteborg

  • PRP är en så gott som riskfri behandling som inte ger några bieffekter eller allergier, eftersom allt som används är plasma från klientens eget blod.
  • För att få ett hållbart resultat av PRP bör man förbereda sig inför behandlingen. Kliniken kan presentera individuella råd, men generellt gäller att man bör undvika blodförtunnande värktabletter, t.ex. Ipren, några dagar innan, samt vila från träning ett dygn efter behandlingen.
  • PRP ger dock inte ett bestående resultat, eftersom näringen som injiceras används upp av kroppens celler. Exakt hur länge behandlingen håller är individuellt, och kan även skilja sig åt på olika delar av kroppen för samma klient, men genom att följa klinikens rekommendationer gällande behandlingen så får man så långvarig effekt som möjligt.
Skönhetsbehandling med PRP i Göteborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *