Den som behöver en billig iPad kan överväga att köpa den begagnad. Dels så kan du köpa direkt av privatpersoner, men du kan också köpa av företag som köper in begagnad elektronik, inspekterar den och sedan säljer den vidare. Det blir fortfarande billigt – men med lite mer säkerhet.

Var försiktig när du handlar av privatpersoner

Den som ska köpa av en privatperson man inte känner gör bäst i att vara lite försiktig. Det finns ett par saker som är bra att kolla på innan du slår till:

  • Batterihälsan. På såväl iPhones som iPads kan batteriet bli slitet efter ett par år. Kika på batterihälsan – där bör det stå hur många procent av den ursprungliga kapaciteten som paddan har kvar. Om det är dags för service, bör även det anges här. Om så är fallet, bör det vara ett skäl till att få en riktigt billig iPad.
  • Säkerställ att den inte fått vattenskador. På både iPhones och iPads kan du se relativt enkelt om den har tagit in vatten eller inte tidigare. En bra början är att kika efter synlig fukt bakom skärmen eller vid kameran. Det säkrare sättet är dock att titta vid hörlursuttaget. Där finns en liten prick som vanligtvis är vit eller silvrig – men om paddan är vattenskadad, så är den röd eller rosa. Om den är det, bör du inte köpa den – såvida det inte sker till ett kraftigt rabatterat pris och du får en extremt billig iPad. Om det inte är problem med den nu, finns risken att de visar sig längre fram.
  • Kolla serienumret. Ett bra första steg, alltså innan du ens åker till platsen för att titta på iPaden, är det en god idé att be om serienumret. Du kan sedan titta på Apples hemsida huruvida den har anmälts som stulen eller försvunnen. Det är inte alla paddor och telefoner som syns här, så det är inte helt vattentätt.

Köp en begagnad och billig iPad av företag

Runtom i landet finns en rad företag som kan köpa in en billig iPad av en privatperson, inspektera den och sedan sälja den vidare. På så vis kan du känna dig tryggare med att du hittar en iPad som faktiskt också fungerar. Som regel är detta lite dyrare än om du köper direkt från en privatperson – men så innebär det också mer trygghet.

Att tänka på när du ska köpa en billig iPad begagnat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *