Att ta steget till att utforska parterapi i Stockholm kan kännas stort. Då behöver man nämligen erkänna för sig själv att något inte riktigt står rätt till i relationen. Att erkänna detta kan vara svårt, och kanske lite läskigt. Som råga på det kan parterapi kännas förvirrande och överväldigande om man inte har någon erfarenhet av det sedan tidigare. Viktigt är att man hittar någon man känner sig trygg med. Bor ni i en större stad som Stockholm har ni många aktörer att välja mellan. De allra flesta aktörer i Stockholm kan ni ta kontakt med för att känna hur det känns, innan ni lägger pengar och påbörjar något mer långsiktigt. För många finns tanken om parterapi närvarande i förhållandet – men det kan vara svårt att veta hur man, rent praktiskt, ska gå från idé till verkstad.

Det är bara ni som vet om det är rätt för er att gå i terapi. Det finns dock ett par vanliga anledningar som gör att par bestämmer sig. Till exempel:

Tilliten har försämrats

En vanlig anledning till att par söker hjälp är att man har tappat förtroendet för varandra. Tillit kan till exempel brytas efter en affär eller efter lögner om pengar. Genom att låta en terapeut guida samtalet kan ni börja arbeta tillsammans för att bygga upp tilliten igen.

Ni bråkar ofta

Kanske är det många smådiskussioner med varandra. Eller så har ni frekventa storbråk som påverkar förhållandet negativt i en tydlig riktning. Det är mönstret och frekvensen av era konflikter som är viktiga att titta på. Har de ökat drastiskt på senare tid? Oavsett anledning kan det vara bra att reda ut detta tillsammans med en terapeut.

Bristfällig kommunikation påkallar parterapi i Stockholm

Ett ganska vanligt problem i relationer är att man känner sig ignorerad eller missförstådd. Det kan också kännas som att partnern börjar bli en främling – att du inte riktigt vet vad som händer med denne känslomässigt – till följd av dålig kommunikation. En av fördelarna med parterapi är att man får verktyg att kommunicera bättre med varandra. Det gör att ni förstår varandra bättre i slutändan. Dessa verktyg kan användas även framöver för att förbättra och utveckla relationen. Att hitta en mottagning är enkelt – bor du i Stockholm kan du söka på till exempel ”parterapi Stockholm” för att komma igång och sondera terrängen.

Är parterapi något för er?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *