Innan man beställer skyltar, rollup samt flaggor och annat till sitt företag eller verksamhet finns det några smarta tips att ta del av när man designar den. Man vill inte gärna att folk ska passera utan att lägga märke till budskapet och för det finns det några knep att ta till vid utformningen. Oavsett vad dom ska användas till, som tillfällig reklam eller permanent företagsskylt, så är det viktigt att man fångar folks uppmärksamhet.

Design och utformning av rollup

Företagets logga är givetvis viktig och den ska placeras högt och synligt oavsett om det är en skylt, rollup eller något annat man planerar att beställa. Loggan ska synas på långt håll och inte skymmas av något, för att snabbt fånga folks uppmärksamhet. Under loggan ska budskapet få plats, kanske gäller det en kampanj eller något annat som du vill marknadsföra lite extra så se till att även denna blir extra tydlig.

Tänk också på att man har kort tid på sig att fånga uppmärksamheten ifrån folk som passerar och läser, så håll den informativa texten kort och intressant. Se till att välja ett tydligt typsnitt som är enkelt att läsa, och anpassa storleken så att det varken blir för stort eller för litet. Använd inte för mycket text och bild eftersom det lätt uppfattas som rörigt, utan fundera på vad som är det viktigaste och fokusera på det. Telefonnummer och e-postadress kan vara bra att ha med. En rollup ska just vara enkel att ställa fram – och enkel att ta till sig information från.

Ta hjälp inom design för rollups

Känner du sig osäker på hur du ska utforma din företagsskylt eller rollup kan du alltid be om hjälp där du planerat att beställa dina produkter. Dom som jobbar har i regel bra koll på utformning, vad som lämpar sig och inte och hur man bör tänka när det gäller bilder, text, typsnitt, logga och allt annat man ska fundera över på när man designar. Det kan även vara bra att tänka på bakgrundsfärgen på själva materialet så att den syns bra men ändå släpper fram bilder och text som ska placeras ovanpå.

Det finns många små tips och knep när man ska designa skyltar och annat som behövs för att marknadsföra sitt företag. Alla delar är viktiga och det kan vara en fördel att skissa på några olika modeller för att se vilken som i slutändan gör sig bäst.

Designtips för skylt och rollup

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *