Ska du installera postboxar till ert trapphus? Det finns ett antal saker att ha i åtanke när man väljer postboxarna. Pris, leverantör, avlastningsbord och utseende är bara några saker. Skyltab är proffs på fastighetsboxar till trapphus.

Välj en trovärdig leverantör

Det finns flertalet leverantörer i Sverige som du kan beställa postboxar till trapphuset av. Även om priset givetvis är en mycket faktor, kan det vara lönt att välja en aktör som känns trovärdig och som är mer välrenommerad, även om det kan innebära att räkningen blir några kronor dyrare. När du beställer postboxar följer en del administrativt arbete. Installationsanmälan ska göras och utförliga instruktioner krävs om ni inte har tidigare erfarenhet. Då är det viktigt att välja en aktör med god kundservice.

Utomhus går – men är inte optimalt

Om ni har trångt i ert trapphus så funkar det att placera postboxarna på husets utsida. Många skulle dock säga att det inte är optimalt. Såväl brevbärare som personer i fastigheten kommer oundvikligen att behöva hantera posten i regnigt och blåsigt väder. En lösning på detta kan vara att installera ett skärmtak (kan köpas relativt billigt från valfri bygghandel) som skyddar posten och personerna som ska hantera den. Dessutom kommer det att förlänga livslängden på boxarna.

Titta på modeller som är anpassade efter ditt utrymme

Många fastigheter, speciellt äldre, har inte särskilt gott om utrymme i anslutning till entrén. En del löser detta genom att sätta upp postboxarna på husets utsida, men som ovan nämnt, så är det kanske inte optimalt. Eftersom boxarna bör sitta på entréplan och i nära anslutning till entrén, så kan det helt enkelt vara svårt att hitta plats. Det finns dock flertalet varianter på marknaden som är anpassade för riktigt trånga utrymmen. Postfacken är då lite mindre och med mycket små mellanrum mellan varandra. Tänk på att boxen givetvis måste följa postens riktlinjer. Det bör den göra, givet att du väljer en seriös leverantör att samarbeta med.

Kom ihåg avlastningsytan

Om du har trångt om plats, är det viktigt att komma ihåg att posten behöver en avlastningsyta i trapphuset (givet att det finns fler än sex stycken fack i boxen). Ytan ska finnas i direkt anslutning till postfacken. Ytan måste klara 25 kilo i vikt och sitta mellan 60 och 90 cm över golvet. Det här är bra att tänka på när du tittar på postboxar till trapphus.

Att välja postboxar till trapphus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *