I Stockholm finns flera restauranger och barer som erbjuder sina besökare att prova whisky. Inriktningarna kan skilja något mellan de olika dryckesprovningarna så det kan vara värt att jämföra både utbud och pris. En av dessa restauranger är Ardbeg Embassy (belägen i gamla stan). Nedan beskrivs i sammanfattad form hur kunder kan prova whisky på Ardbeg Embassy.

Äta middag & Prova whisky på Ardbeg Embassy

Ardbeg Embassy genomför enbart kombinerade middagar med dryckesprovningar. Det blir därmed en helkväll med god mat och möjlighet att prova whisky eller öl. Restaurangen har ”viltinspirerat kök” med smaker från svenska skogen. På menyn kan det exempelvis erbjudas:

 • Älg
 • Ren
 • Hjort
 • Sill

Att restaurangen har stort fokus på drycker märks redan under middagen. I utbudet finns nämligen över 400 olika single malts samt 25 olika ölsorter från svenska mikrobryggerier. De har även en unik dryckesupplevelse – ”Dram straight from the Cask”. Efter maten kan sedan sällskapet välja mellan att prova whisky eller öl.

Öppen provning eller i grupp

Ardbeg Embassy arrangerar både öppna och gruppbokade dryckesprovningar.

Öppen whiskyprovning

På hemsidan presenteras regelbundet datum och tider för öppna dryckesprovningar. Det innebär att vem som helst som vill prova whisky anmäler sig och därefter får genomföra upplevelsen tillsammans med andra intresserade. Gruppen kommer alltså att bestå av personer som inte känner varandra sedan tidigare. Innehållet är förutbestämt och kan variera något beroende på vem som håller i provningen.

Gruppbokning – prova whisky i eget sällskap

För lite större sällskap går det att boka egna dryckesprovningar. Prova whisky på svensexan, med arbetskollegorna eller som ett kompisgäng. Ardbeg Embassy har paketlösning som passar för ”1 – 10 personer” med fast pris. Ju större grupp desto billigare blir det därmed per person. Att boka som grupp medför minst två fördelar.

 • Boka tid och dag själv
  I samråd med Ardbeg Embassy bokas en passande tid in. Det skapar därmed större flexibilitet än om plats på en öppen provning bokas.
 • Anpassa innehållet
  Består sällskapet av personer som vill prova whisky för första gången i livet – eller personer med stort intresse och kunskap? Provningen kan anpassas utifrån gruppens storlek, sammansättning och förkunskaper.

Se kommande event

På hemsidan (under events) presenteras kommande event. Det är även möjligt att följa restaurangen i social media för löpande uppdateringar om event och bokningsmöjligheter. De finns att nå på:

 • Facebook
 • Instagram
 • Untapped
Att prova whisky på Ardbeg Embassy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *