Priserna på elektricitet har varit högre på senare år än vad de är i normalfallet. Generellt sett brukar priserna skjuta i höjden på vintern och vara lite lägre under sommaren. Men på grund av diverse omvärldsfaktorer kan även sommarens priser vara höga sett ur ett historiskt perspektiv. Därför är det viktigt att hitta en leverantör som kan leverera billig el. I annat fall riskerar konsekvenserna att bli extra kännbara framåt vintern.

Hur påverkas konsumenterna av de stigande energipriserna?

För Sveriges konsumenter har effekterna av de stigande energipriserna redan gjort sig påminda. Vissa hävdar att vi nu står inför en potentiell katastrof som kommer slå hårt mot konsumenternas plånböcker. Med en stigande inflation som börjar närma sig 9 % är inflationen den högsta på mer än 40 år. Dessutom toppar även energipriserna.

Billig el kan därför bli en trygg hamn för många konsumenter i takt med att energipriserna urholkar vår ekonomi. Många hushåll spås nämligen bli fattigare framöver relativt sett, på grund av att energikostnaderna uppgår till en allt högre andel av den disponibla inkomsten. Så om du inte vill behöva frysa i vinter eller betala multum för elen behöver du nu vidta åtgärder.

Hur kan jag få billig el och slippa betala så mycket för elen?

Ett sätt att slippa behöva betala så mycket för elen är att helt enkelt förbruka mindre el. Detta kan du bland annat göra genom att sänka värmen i din bostad. Du kan även begränsa användningen av varmvatten samt släcka lamporna så fort du lämnar ett rum. Dessutom kanske tvättmaskinen och diskmaskinen kan användas lite mer sällan.

Men dessa åtgärder påverkar bara förbrukningen – om du istället vill sänka priset behöver du hålla utkik efter billig el. Du kan hitta leverantörer med mer prisvärda elavtal genom att:

  • Besöka en jämförelsesajt som jämför elbolagens priser och ställer dessa mot varandra.
  • Hitta en leverantör i listan som kan leverera elektricitet till ett lägre pris än vad du betalar idag.
  • Klicka dig vidare till elbolaget och teckna ett mer förmånligt avtal.

Det viktiga är också att du inte väntar utan att du agerar nu, innan det är för sent!

Billig el kan bli en trygg hamn för många konsumenter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *