Det finns fördelar med tidrapportering för såväl ditt företag som för dig som enskild medarbetare. De insikter som denna rapportering kan ge är nämligen många gånger en ögonöppnare. Du får reda på hur mycket tid du och dina medarbetare lägger på era arbetsuppgifter. Ni kan även se den exakta tidsåtgången för olika projekt. Dessa är bara två av de många fördelar som effektiv och kvalitetssäkrad rapportering av tiden har. Läs vidare så ska vi djupdyka i detta spännande ämne!

För du känner kanske redan till att de mindre uppgifterna ofta tar betydligt längre tid än vad man initialt tror? Anställda ägnar tyvärr mycket tid åt att surfa på nätet, läsa mejl och försöka hitta dokument i ett virrvarr av mappar på datorn. När man lägger ihop alla dessa aktiviteter inser man hur lång tid dessa arbetsuppgifter tar. Och allra värst är ju att dessa uppgifter generellt sett är svåra att kostnadsmässigt överföra till en enskild kund!

Därför är tidrapportering oerhört viktigt för ditt företag

Så vilka är då fördelarna med en tidrapportering som är effektiv och kvalitetssäkrad?

Till fördelarna kan vi bland annat nämna dessa:

  • Transparenta arbetsprocesser. Genom att börja rapportera tidsåtgången som en del i din rutin kommer du automatiskt göra ditt företag mer transparent. Du kan hålla koll på arbetsprocesser och hur lång tid de olika delmomenten tar. Detta ger insikt i de jobb som slutförs och den exakta tidsåtgången för slutförandet av dessa. När du dessutom bättre förstår vilka aktiviteter som slukar mest tid kan du börja prioritera bättre.
  • Ökat ansvar på medarbetarna. Utan ordentlig tidrapportering famlar man som företag i mörkret vad gäller produktivitet och effektivitet. Men genom att börja rapportera tiden kan man lägga ett större ansvar på medarbetarna. Helt plötsligt får de en fördjupad kunskap om hur de spenderar sin tid. Det innebär att man i större utsträckning kan ställa krav på att de ska utföra arbetsuppgifter som skapar ett värde och får nålen att röra sig framåt.
  • Mer insikt i var resurserna går åt. En annan fördel med detta är att tidsåtgången för projekt och uppgifter klargörs på ett helt nytt sätt. Det innebär att man kan identifiera var resurserna går åt och var fler resurser behöver tillsättas.
Fördelarna med effektiv och kvalitetssäkrad tidrapportering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *