Förslag på profilreklam

Nästan alla företag jobbar med profilreklam även om omfattningen är olika. Men med ett enormt utbud av produkter av profilreklam kan det vara svårt att hitta rätt. Vad ska man välja och vad ger bäst effekt? Våga tänka nytt och fastna inte enbart i de klassiska produkterna som muggar, pennor, t-shirts och godis. Utbudet är betydligt större än så. 

Profilreklam med tydlig funktion

En kategori av produkter inom profilreklam är de som har en tydlig funktion. Bland dessa kan exempelvis en väska, en nackkudde eller en reflex nämnas. Fördelen med dessa är att de kommer att användas aktivt och därmed visas upp i stor utsträckning. Samtidigt kan man i vissa fall ha ett tryck som kopplar produkten till det man själv säljer. En reflex som syns i mörkret kan ha reklam för en reklamfirma som hjälper företag att synas bättre digitalt osv. 

Man måste självklart inte ha denna tydliga koppling men visst finns det en fördel för att man lättare ska skapa en viss association. Vilka ord vill du att dina kunder ska förknippa med ditt företag? Trygghet, humor eller säkerhet? Finns det profilprodukter med funktion inom detta område. 

Profilreklam med ätbara produkter

En annan kategori av profilprodukter är de ätbara. Kolor, klubbor, drycker eller tablettaskar. Listan kan göras lång men det handlar oftast om godis eller drycker. Enkla att dela ut och alltid uppskattade av de som får dem. 

När det kommer till godis är trycket på omslaget. Ett omslag som snabbt tas bort innan godiset äts upp. Uppskattat med godis – men minns någon vad som stod på pappret? Till skillnad mot de funktionella sakerna ovan så är godis mer kortsiktigt. Men samtidigt väldigt billigt då varje person kan ta en näve godis utan att man kommer i närheten för kostnaden för en tröja, väska med mera. 

Reklampennor

Reklampennor kanske är en av de vanligaste produkterna inom profilreklam. De ges bort av mängder av företag och det kanske inte är så konstigt att det finns samlare som försöker få tag på reklampennor från så många företag som möjligt. 

En penna ligger ”mitt i mellan” de funktionella produkterna och de ätbara. Visserligen kan en penna användas mycket länge men samtidigt är det något som lätt kommer bort, tas med till jobbet eller på utflykten. 

Välj rätt profilprodukter – kom ihåg att kombinera från flera olika kategorier. 

Förslag på profilreklam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *